E-mail: reditelka@zsfrydlant.cz | sekretariat@zsfrydlant.cz | Tel.: sekretariát: +420 558 678 169, školní družina: +420 732 839 868

Základní škola Frýdlant nad Ostravicí | náměstí T.G. Masaryka

Všechny příspěvky v Žákovský parlament

20 Úno 2024

Tégeemka má talent

Pod záštitou Žákovského parlamentu a p. učitelky Táni Ryšavé, které samozřejmě svojí pomocí přispěli k organizaci i další kolegové, se ve středu 7. února 2024 uskutečnil již druhý ročník talentové soutěže Tégeemka má talent. Ukázat své schopnosti se rozhodlo hned několik žáků. Na programu byl sólový i skupinový tanec, zpěv, skládání Rubikovy kostky na čas, hra na klavír nebo kytaru, technické dovednosti a parkourová sestava.     

     Dopoledne v sále kulturního centra bylo přátelské i napjaté zároveň. Obdivujeme odvahu všech účastníků, kteří vystoupili před více než třemi sty svými spolužáky a učitelskou porotou. Ta vybrala pět finalistů, ze kterých diváci následně hlasováním zvolili vítěze. Vavříny nejvyšší si odnesla čtveřice mladých parkouristů, T. Ryšavý, Ch. Sečkář, L. Vaněk a M. Švihla. Jejich sestava zaujala nejen porotce, ale i nadšené obecenstvo. Na dalších místech se umístila děvčata s tanečními vystoupeními,  druhá E. Vojtíšková a třetí E. Melárová. Cenu poroty obdržel A. Nedvěd za sestavení funkčního elektrického výstražníku.

     Ocenění patří všem vystupujícím, porotě, moderátorům, organizátorům i publiku, které vytvořilo během celého programu báječnou atmosféru. Děkujeme také Kulturnímu centru i Městu Frýdlant n. O., za poskytnutí sálu, kde jsme mohli tento náš projekt uskutečnit.

8 Led 2024

Svačinka pro dobrou věc ve školním roce 2023

Dne 20. prosince 2023 se na naší škole už potřetí uskutečnila oblíbená akce Svačinka pro dobrou věc, kterou připravili žáci žákovského parlamentu. Svačinka zpestřila předvánoční dopoledne a prodejem se vybralo 7500 korun, které se rozdělí mezi organizace Dobrý anděl a Green life. Máme radost, že tímto způsobem můžeme podpořit dobrou věc.

Žákovský parlament

 

24 Říj 2023

Zápis z 1. schůze školního parlamentu – 2. 10. 2023

Dokument bez názvu
3 Bře 2023

SVAČINKA PRO DOBROU VĚC

V pátek 20. 1. 2023 proběhla na druhém stupni naší školy akce s názvem Svačinka pro dobrou věc. Mnozí si pamatují loňskou vydařenou akci Svačinka pro Ukrajinu.

Žáci žákovského parlamentu tentokrát odhlasovali, že vybraná částka se rozdělí mezi organizaci Dobrý anděl, která podporuje děti a rodiny s výskytem vážných onemocnění a projekt Blue life, jenž se zabývá ochranou oceánů. Svačinka probíhala od rána v učebně hudební výchovy, kde žáci mohli donést napečenou dobrotu, která se následně prodávala žákům nebo zaměstnancům naší školy za 5, 10 nebo 15 Kč. O organizaci a průběh se starali vybraní žáci ze žákovského parlamentu. Konečnou vybranou sumou se stalo 15 500 Kč, z toho 10 500 Kč putovalo na organizaci Dobrý anděl a zbylých 5 000 Kč na Blue life.

Tato akce i přesto, že se konala na této škole již podruhé, měla obrovský úspěch stejně jako ta minulá. Velké poděkování patří hlavně paní učitelce Ryšavé a panu učiteli Marečkovi a dále členům žákovského parlamentu, kteří celou akci naplánovali a zorganizovali. V neposlední řadě patří poděkování také Vám všem, žákům, rodičům a učitelům, kteří jste si našli čas připravit nějakou pochoutku a celkově se na této akce podílet!

Matouš Filip, 7.B

3 Bře 2023

Zápis z 5. schůze školního parlamentu – 27.2.2023

zapis parlament

11 Led 2023

SVAČINKA PRO DOBROU VĚC

V pátek 20. 1. 2023 se bude konat akce Svačinka pro dobrou věc. Mnozí si pamatujete loňskou povedenou akci Svačinka pro Ukrajinu. Žáci žákovského parlamentu tentokrát odhlasovali, že vybraná částka se rozdělí mezi organizaci Dobrý anděl, která podporuje děti a rodiny s výskytem vážných onemocnění a projekt Blue life, jenž se zabývá ochranou oceánů.
 
Budeme rádi, pokud se žáci opět zapojí a donesou do školy připravené dobroty. Během dne budou moci jednotlivé třídy chodit nakupovat a občerstvovat se. Akce se bude konat v hudebně a připravují ji žáci žákovského parlamentu. Proto v pátek nezapomeňte s sebou drobné peníze. Obnos, který se získá z prodeje, bude určen na dobrou věc. 

Na společný den se těší Žákovský parlament

 
6 Říj 2022

Zápis z 1. schůze školního parlamentu – 3. 10. 2022

zapis skolni parlament 1

4 Říj 2022

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA – ŽÁKOVSKÝ PARLAMENT ŠKOLNÍ ROK 2021/2022

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

30 Čvn 2022

Ukaž svůj talent

23.června proběhl v naší škole první ročník  s napětím očekávané  talentové soutěže. Do soutěže se mohly přihlásit děti od těch nejmenších po naše nejstarší žáky. Jelikož se jednalo o soutěž, která je ještě v plenkách o to větší byla nervozita nejen na straně účinkujících, ale i pořadatelů a poroty. Soutěž proběhla v  kulturním domě za přítomnosti školáků od pátých až devátých tříd.

     Člověk byl až překvapen, kolik máme ve škole nadaných dětí ve zpěvu, tanci, hře na hudební nástroj či skládání složitých hlavolamů. Byla to opravdová show, kde se divák chvílemi přenesl do divokých rytmů latinsko-amerických tanců nebo skandujícího publika při skládání hlavolamů.  Je obdivuhodné, že děti našly odvahu a do soutěže se přihlásily. Ale i publikum se chovalo fantasticky a svým projevem, například máváním světly mobilních telefonů, přispělo k nezapomenutelné atmosféře programu. Porota složena z pedagogů naší školy a zároveň odborníku v uměleckých oborech měla velký problém vybrat vítěze soutěže. Nebyl to však jen jejich hlas, který ovlivnil výběr vítězů, ale i každý z obecenstva mohl přidat svůj hlas díky mobilní a internetové aplikaci. Nezapomenutelnou atmosféru rovněž vytvořili dva moderátoři Tomáš Halata žák 9.d a Tomáš Halata z 8.b. Patří jim také velké poděkování.

      Absolutním vítězem soutěže se stala Vendula Štverková žákyně 9.b, která svým tancem obsadila 1. místo. Vendula je velmi talentovaná na gymnastiku a tanec, rovněž hraje na housle. 2. místo získala Klára Kodýtková ze  6.a, která předvedla svůj zpěv, kterým uchvátila nejen porotu, ale i obecenstvo. Klára navštěvuje již pět let ZUŠ ve Frýdlantu nad Ostravicí, obor zpěv a třetí místo získala Klára Kotrsová z 5.b. Klára nám předvedla v rekordní rychlosti skládání Rubikovy kostky. Klára se skládání a studiem různých postupu mnohých varian Rubikovy kostky intenzivně věnuje již rok.  Děkujeme všem soutěžícím, žákovskému parlamentu, který celou akci připravil a paní učitelce Mgr. Táni Ryšavé, pod jejímž vedením se tato akce zrodila. Všichni se těšíme na příští ročník.

22 Bře 2022

Sbírka pro Ukrajinu

sbírka pro Ukrajinu

12
ZŠ Frýdlant n. O. nám. T. G. Masaryka